Etkinlikler Duyurular Kitap Tanıtımları Şiirler Foto Galeri İletişim

3 OCAK MERSÝN’ÝN KURTULUşU KONULU, ÖYKÜ YARIşMASI YAPILACAK
Mersin Yazarlar Derneği ve Toroslar Belediyesi işbirliği ile “ 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu Konulu” Öykü yarışması yapılıyor.

3 OCAK MERSÝN’ÝN KURTULUşU KONULU, ÖYKÜ YARIşMASI YAPILACAK

3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu Konulu,

ÖyküYarışması Yapılacak

Mersin’in düşman işgalinden kurtuluş gününü anlatan, o günkü duygu ve düşünceleri yansıtan, mücadele ruhunu çağrıştıran öykülerin yarışacağı yarışmaya 18 yaşın üzerindeki herkes katılabiliyor.

Mersin Yazarlar Derneği (MYD) Başkanı Rüştü Aydın, “Mersin de var olan milli heyecana yazarlarımızın güzel öyküleriyle katkı vermeyi amaçladıklarını, bu yarışma önerimize sıcak bakan ve destek veren Toroslar Belediye Başkanı Sayın Hamit Tuna’ya da teşekkür ediyorum ve tüm yazarlarımızı, öyküleri ile yarışmaya davet ediyorum.” Dedi.

YARIŞMA ŞARTLARI:

Yarışmanın amacı: Mersin’in düşman işgalinden kurtuluş gününü anlatan, o günkü duygu ve düşünceleri yansıtan, mücadele ruhunu çağrıştıran öyküler ile Mersin’imizin ve ilçemizin düşman işgalinden kurtuluş anını günümüz nesline, manevi bir hazla öyküleştirmektir. Böylece yeni nesil atalarından aldığı manevi güçle, geleceğe daha güvenle ve daha güçlü bir şekilde bakması hedeflenecek.

KONU: 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu Konusu’nun Öyküleştirilmesi

1-Yarışmaya; Juri üyeleri ve bunların yakınları dışındaki 18 yaşın üzerindeki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes katılabilir.

2-Yarışmaya gönderilecek olan eserler; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın dayandığı temel görüş ve ilkelerle, Cumhuriyetin niteliklerini benimsetici ve bu görüş ve ilkelere uygun düşünce tarzına, dünya görüşüne, yaşam tarzına aykırı olamaz. Yarışmanın amacına uygun seçilen öykülerin içerikleri; her hangi bir siyasi görüşü övücü veya eleştirici olmamalı, müstehcen, manasız ve ticari bir gaye taşımamalıdır. Eserler Türkçe olarak yazılmalı, imla kurallarına uygun olmalı ve daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, herhangi bir yerde yayınlanmamış olmalıdır.

3-Yarışmaya gönderilecek öyküler A-4 sayfa büyüklüğünde 12 Punto, 1,5 satır aralığında, en fazla 2 sayfa olacak şekilde yazılmalıdır. İki sayfadan az olan öykülerde yarışmaya katılabilir.

4- Her yarışmacı bir tek öykü ile yarışmaya katılabilir.

5-Yarışmacı, kimliğini, açık adresini, telefonunu ve kısa özgeçmişini belirten yazıyı bir zarfa  koyarak; isim yazılmayan eserini de ayrı bir zarfa koyup üzerine sadece  rumuz yazacaktır. Sonra her iki zarfı alacak üçüncü bir zarfa koyacaktır.

6-Eserler elden, posta ve kargo ile teslim edilebilir.

7-Gönderilen eserlerin kitap-dergi, gazete Internet, tv ve dijital ortamlarda yayınlanma hakkı; Telif hakkı istenmeksizin, Mersin Yazarlar Derneği (MYD) ve Toroslar Belediyesi’ne aittir. Her iki kurumda ayrı ayrı bağımsız olarak yayın yapabilir. Eser sahibi yayınla ilgili her hangi bir hak iddia edemez. Gönderilen eserler iade edilmez.

8-Öykü yarışmasına son katılım tarihi  15/ 12 /2017 Mesai bitimidir. Bu tarihten sonra gelen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

9- Şartlarına uymayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

10-Yarışma sonucu 3 Ocak 2018 tarihinden önce yapılacak etkinlik ile yarışmacılara duyurulacaktır.

11-Yarışmayı düzenleyen kurumlar, her hangi bir neden göstermeksizin yarışmayı iptal edebilir.

12-Tüm yarışmacılar yukarıdaki şartları kabul etmiş olarak yarışmaya katılılar.

Yarışma Ödülleri:

Birinciye, Tam Altın

İkinciye,  Yarım Altın

Üçüncüye, Çeyrek Altın

Ve Mansiyon Ödülleri…

Yarışma Juri Üyeleri: Rüştü Aydın, Mine Bahçeci, Şah İsmail Ateş, Hanife Mert, Nejmiye Duru, Mehmet Doğan, Ali Kaplan

Eserlerin Teslim Edileceği Adres:  Mersin Yazarlar Derneği, İhsaniye Mah.4914 Sk. Sualp Apt. Kat:2 Da:3  Akdeniz / MERSİN

İletişim: TEL: 0.324 336 76 89 / GSM: 0532.771 11 91

Okunma Sayısı: