Etkinlikler Duyurular Kitap Tanıtımları Şiirler Foto Galeri İletişim

MEYAD Hakkında

Mersin Yazarlar Derneği, 2005 Hazırlık olmak üzere; 2006 yılından itibaren Mersinli Yazarlara hizmet vermektedir. Kurucusu Mehmet Reşat Ata’dır.

Mehmet Reşat Ata, Mersin’in Yanpar köyü’nden aslen Oğuz boyundan Köselerli Türkmen’lerindendir. İlk, orta ve Lise öğrenimini Mersin’de tamamladı. Evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

“Ala Gömlek Kara Don, Güllü Memet, Yörük Bildirgesi, Ben Türküyüm, Acar Çocuk, Mor Teke, Güneşin Dili, Sidikli, Kalpak ve Kutsal Bekar” adlı kitapları yayınlandı.

Yörük Türkmen kültürü üzerine araştırmacı olan Yazar Mehmet Reşat Ata, yerel gazetelerde ve dergilerde ve son olarak ta halen yazmakta olduğu İstikbal Gazetesi’nde yüzlerce makalesi yayınlandı. Ayrıca Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi’nin yayınladığı dergide 17 Sayfalık makalesi yayınlandı. Yine Atlas Tarih Dergisi de, ‘Girit’te Bektaşiler de Vardı’ başlığı ile 15. sayısında 80-87. sayfalarda Girit Kandiya şehrinde bulunan Horasanlı Ali Baba Dergahı ile ilgili makalesi ve bir dizi arşivinde bulunan fotoğraflar yayınlandı.

İnciay Yapım’ın Tek Kadın, Kıtmir, Üç Kızlar uzun metrajlı sinema filmlerinde tarih danışmanlığı yapan Mehmet Reşat Ata, filmlerde oyunculukta yaptı. Yine Kutsal Bekar kitabından esinlenilerek senaryosu yazılan Kandiya Güneşi adlı kısa metrajlı filmde rol aldı.

Tarih Sanat ve Kültür üzerine araştırmalar yapan eserler ortaya koyan Dernek Kurucu Başkanı Mehmet Reşat Ata, halen İstikbal Gazetesi’nde köşe yazarlığını sürdürmektedir.

Mersin’de yazar olmanın önemli bir ayrıcalığı olmalı!..

Mersin’de Yazar olmak , yazarlara övünç kaynağı olmalı!..

Mersin’de yazı hayatında ‘ben de varım’ diyen herkesin rahatça girip çıkacağı mekan Mersin Yazarlar Derneği olmalı.

Mersin Yazarlar Derneği Üyesi Olmak;

BİR AYRICALIKTIR.

Mersin Yazarlar Derneği Kurucu Başkanı Mehmet Reşat Ata, görevini, Dernek Kurucularından Halit Anber’e devretmesinin ardından iki yıla yakın Derneğe Başkanlık yapan Halit Anber; geçtiğimiz ay, bu görevi, İstikbal Gazetesi Kurucusu Rüştü Aydın’a devretmesi ile (2014 Yılı Nisan Ayı) Mersin Yazarlar Derneği Başkanlığı’nı Rüştü Aydın yapmaktadır.